Briševo 24. & 25.07.
"genocidom do istrebljenja"

IMPRESSUM

 

Poštovani posjetitelji,

ovaj website sam izradio rezultatom mojih istraživanja i prikupljanja podataka sa interneta i svjedočanstvima preživjelih o genocidu nad hrvatskim stanovništvom u malom mjestu Briševo pokraj Prijedora, BiH                  (danas r. srpska) s namjerom da se nikad ne zaboravi ovaj strašni zločin. 

Iako nisam rođen niti sam odrastao na tom području, rodbinski sam povezan kao i emotivno sa ljudima iz Briševa i sa tim krajem.

Samo bih još kratko nadovezao da suosjećam sa tragičnim gubitcima najmlijih ljudi sa Briševa i da sam izrazito zgrožen srpskom brutalnošću nad nesrpskim civilnim pučanstvom za vrijeme rata i sa tolikim prijezirom naspram nedužnim ljudima.

Ovakav neviđen brutalni pokolj kao i mnogi drugi na području BiH koji je rezultirao stvaranju Republike Srpske paradržavne tvorevine, čiji su temelj kosti nedužnih žrtava, samo govori o tome koliko su Srbi zaostali narod.         O tome najbolje svjedoči njihov odnos prema vlastitim zločinima. Ako ih i priznaju, oni ih ne osuđuju, jer smatraju da su bili “politički korisni” za srpsku stvar. 

Srbi, vi tragično kasnite. Srbi, vi se na najbolji način možete suočiti sa istinom, ako spoznate istinu o sebi, istinu o zločinu, koga ste pretvorili u nacionalni zanat, kao posljedicu nacionalne strategije po kojoj vi ne umijete raditi, već ratovati.

 

     KO OPRAŠTA ZLOČIN POSTAJE U NJEMU SAUČESNIK!   ,,VOLtaire,,

KONTAKT:

 

Kontaktirajte nas na mail: brisevo@gmx.com

ili kliknite na link

 

također nas posjetite i na Briševo Portalu: